Caracteristicile principale ale cuptorului DAMPF cu trei vetre

Societatea noastră realizează cuptoare de panificaţie tip DAMPF, ale căror principale caracteristici sunt construcţia zidită din materiale refractare care asigură o remanenţa superioară a caldurii şi o aromă deosebită a produsului de copt, precum şi sistemul de încălzire, respectiv caldura este furnizată în camera de coacere de o reţea densă de tuburi din oţel special închise, în care circulă vapori de apă şi care radiază caldura.

Alimentare cu combustibil

Funcţie de combustibilul avut la dispoziţie de beneficiar, cuptorul poate fi alimentat cu combustibil solid (lemn, carbune), sau poate fi ataşat un arzător pentru combustibil lichid sau gazos.

Modul de încalzire

Modul în care se face încalzirea cuptorului cu schelet de zidărie, la punerea în funcţiune, diferă de la un cuptor nou construit, la unul scos din reparaţie. Astfel, încălzirea cuptorului DAMPF nou se face numai după 1-2 zile de la terminarea lucrărilor de zidărie şi de la 4-5 zile de la terminarea focarului (pentru ca cimentul să facă priză). În primele 2-3 zile se procedează la încalzirea slabă a camerei de coacere sau a focarului, apoi în urmatoarele 3-4 zile se va face încălzirea moderată, după care 2-3 zile se aduce cuptorul la temperatura de lucru.

Utilizarea cuptorului de panificatie tip DAMPF dupa reparatie

În cazul cuptorului care se pune în funcţiune după reparaţie, încălzirea până la temperatura de lucru se face în decurs de 1-2 zile. Pentru evitarea pierderilor de caldură, uşile camerelor de coacere se vor deschide numai pentru încărcare – descărcare şi verificarea stadiului de coacere, iar încărcarea şi descărcarea vetrelor se va face într-un timp cât mai scurt.